De Kanariske Øer

Atlanterhavssejlads og kursus i hårdtvejrssejlads - 8 dage


Vi har de sidste syv år sejlet flere gange om året blandt De Kanariske Øer omkring Tenerife og La Gomera og betragter området som et vore favoritsteder - dels er det godt vejr, vi møder hvaler og ofte delfiner og området byder altid på en spændende og afvekslende sejlads.

Vejrforholdene mellem De Kanariske Øer gør det til et ideelt område at tilrettelægge et kursus med overskriften "Sejlads i hårdt vejr" under ansvarlige forhold.
Der findes stort set ingen andre steder, hvor man i samme grad er i stand til at kunne forudsige en bestemt dato og et isoleret område med hårdt vejr, normalt kan man heller ikke vide hvor voldsomt vejret vil blive og desuden kunne være sikker på, at det er ordentligt ferievejr, når man kommer i havn.

Vi vil gerne med dette togt invitere på en atlanterhavssejlads, hvor deltagerne opnår større sikkerhed i at føre et skib i hårdt vejr, lærer at handle i situationer til søs og kunne føle tryghed og glæde ved at befinde sig på et godt havskib på vej mod en fremmed havn.
Turen tilrettelægges med et par lange stræk i passatvinden på åbent hav samt række sejladser i vindbælterne.

Kurset indeholder emner som:
Til forsiden! De Kanariske Øer er under indflydelse af højtrykket omkring Azorerne samt nordøst passaten, alt sammen forhold som gør det muligt at forudsige vejret meget nøjagtigt.
Det særlige forhold som gør sig gældende i kanalerne mellem øerne er, at vinden bliver presset sammen mellem de høje bjerge på øerne, så der opstår såkaldte vind-accelerationsområder.
Det betyder, at der i ganske bestemte zoner hver dag er vind mellem 12 og op til 16 sekundmeter, kraftigst midt på eftermiddagen.
Modsat vil der så være læ langs de sydlige områder på øerne. Det betyder, at man kan sejle ind i accelerations-området med konstant vind og sø iført søtøj og livliner og derefter sejle ud af vinden ind i varmen og solskinnet og i læ af øerne. Fri af øerne er der almindelig passatvind 7 - 12 m/s.


Kort beskrivelse af togtet
Vi starter turen fra Puerto Colon på sydkysten af Tenerife, - vi er dernede ved middagstid og kan nå at sejle ud og kikke på hvaler. Næste dag San Sebastian på La Gomera. På denne tur møder vi altid grindehvaler, som går i et bestemt bælte langs kysten. Efter et par timers sejlads begiver vi os gennem vindbæltet de sidste 10 - 15 sømil mod det smukke La Gomera og den beskyttede havn i San Sebastian. Farvandet i vindbæltet omkring La Gomera er en vældig fin øvelsesplads til næste dag inden vi sætter kursen de små 50 sømil mod Restinga på El Hierro, den sidste af øerne mod vest og stadig stort set uberørt af turismen , - engang betragtet som verdens ende, umiddelbart før "kanten", hvorfor nul meridianen dengang logisk nok var placeret gennem øen.

Vi skal dagen efter have lejlighed til at komme i land og opleve den ganske uforstyrrede atmosfære på øen. Om aftenen stævner vi ud af havnen og vi får så en fin natsejlads mod Valle Gran Rey på La Gomera. Herfra kan vi vælge den hårde vej nord om La Gomera og betragte de imponerende orgelpiberne på nordsiden eller sejle mod San Sebastian i magsvejr langs sydsiden af øen. Lørdag sejler vi igen mod Tenerife inden hjemturen om søndagen. Besøg på El Hierro forudsætter stabilt vejr, da dønningen fra visse retninger kan gøre ophold i havnen umuligt.

Et alternativ kunne være at sejle mod nordvest til La Palma, den mest grønne af kanarieøerne, dækket af enorme bananplantager og med verdens største og mest imponerende vulkankrater Caldera de Taburiente.

Vi sejler i to robuste sejlbåde mellem 40 og 52 fod, - naturligvis udrustet med alt sikkerhedsudstyr ombord, der er 3 - 4 dobbeltkahytter på hvert skib, en rummelig salon, toilet og bad samt køl og frys. Der er plads til 5 - 6 deltagere ombord.
Til forsiden! Sejlerfaring ikke nødvendig.
Rejsedato søn. den 31. marts. hjemkomst søn. den 7. april.
Prisen inkluderer:
flyrejse, transfers, ophold på bådene, leje af båd og udstyr, lufthavnsskatter, bådforsikring samt bidrag til Rejsegarantifonden.
Ikke inkluderet:
Afbestillingsforsikring, sygdoms- og hjemtransportforsikring, Sygesikringens gule kort dækker også De kanariske Øer.
Da mange af tingene dernede stadig er billige, plejer vi at kunne leve godt for 100 kr. om dagen med kost, vand, vin og øl og et rimeligt barskab samt havnepenge.
Vi er registreret i Rejsegarantifonden nr. 1456

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1456 v/Svendborg Sejlerskole

Til forsidenTil forsidenSvendborg Sejlerskole
Havnepladsen 4B 5700 Svendborg
tlf. 6222-4250 Mobil 2021-4250
e-mail: Niels@svendborg-sejlerskole.dk
http://www.svendborg-sejlerskole.dk